Ik werk momenteel aan het boek Bergfilosofie dat zal verschijnen bij De Bezige Bij en schrijf maandelijks filosofie recensies voor Trouw (link). In januari en juni-december 2022 was ik (tijdelijk) columnist bij de Volkskrant (link) en daarvoor schreef ik voor o.a. het NRC artikelen en gastcolumns (link). Ik ben mede-auteur van het boek 'Ik. Filosofie van het zelf' (Uitgeverij Boom) en mede-oprichter/voormalig hoofdredacteur van de filosofieblog Bij Nader Inzien
Ik zie mezelf als all-round filosoof. Thema's die me na aan het hart liggen zijn inclusiviteit, feminisme, identiteit, autonomie en zelfkennis, digitale (on)vrijheid, klimaatverandering en onze relatie tot de natuur. 
Op 1 december 2022 verliet ik als universitair docent ethiek ontgoocheld maar ook opgelucht de academie. Ik ontving verschillende competitieve beurzen en prijzen (o.a. Niels Stensen Fellowship, NWO Veni, en de Heineken Young Scientist Award). 
Op dit moment ben ik me aan het oriënteren op ander werk en nieuwe freelance opdrachten* en ben ik bezig een van mijn grote passies - fotografie - op een hoger niveau te tillen. Mijn meest recent werk is te vinden op Instagram @fleur.jongepier
Naast het schrijven, de filosofie en de fotografie, ben ik een fanatiek boulderaar/klimmer/bergwandelaar. Ik woon doorgaans in Utrecht, en zo nu in dan in Val d'Ossola, Italië.
* ik zou erg graag bij een klimaat/natuur NGO werken, weet je iets, let me know 🙏
Submit
Thank you!
Back to Top