Ik werk momenteel aan het boek Berghonger dat zal verschijnen bij De Bezige Bij en schrijf maandelijks filosofie recensies voor Trouw (link). In januari en juni-december 2022 was ik (tijdelijk) columnist bij de Volkskrant (link) en daarvoor schreef ik voor o.a. het NRC artikelen en gastcolumns (link). Ik ben mede-auteur van het boek 'Ik. Filosofie van het zelf' (Uitgeverij Boom) en mede-oprichter/voormalig hoofdredacteur van de filosofieblog Bij Nader Inzien
Ik zie mezelf als all-round filosoof. Thema's die me na aan het hart liggen zijn het klimaat en onze relatie tot de natuur, feminisme, identiteit, en (digitale) vrijheid. 
Eind 2022 verliet ik als universitair docent ethiek ontgoocheld maar ook opgelucht de academische wereld. Ik ontving verschillende competitieve beurzen en prijzen (o.a.  NWO Veni, Niels Stensen Fellowship, Heineken Young Scientist Award).  
Op dit moment ben ik me aan het oriënteren op ander werk en nieuwe freelance opdrachten* en ben ik bezig een van mijn grote passies - fotografie - op een hoger niveau te tillen. Mijn meest recent werk is te vinden op Instagram @fleur.jongepier
Naast het schrijven, de filosofie en de fotografie, ben ik een fanatiek klimmer en bergliefhebber. Ik woon doorgaans in Utrecht, en zo nu in dan in Val d'Ossola, Italië.
* ik zou graag bij een klimaat/natuur NGO werken, weet je iets, hoor ik het graag.
Foto: Tessa Posthuma de Boer

Foto: Tessa Posthuma de Boer

Submit
Thank you!
Back to Top